Křupavé rohlíky, zvláště vypečené
Také Vám jde na nervy nakupování pečiva v pekařstvích, kde své výrobky šidí ? Tak si zkuste své rohlíky upéct sami.
Rozpočet surovin na 32 rohlíků
Křupavé rohlíky, zvláště vypečené uděláme z 1 kg z polohrubé mouky. Použijeme 2 pytlíčky sušeného droždí, 1/2 litru mléka, 1 dcl oleje, 250 ml vody, 2 lžíce octa, 2 čajové lžičky soli, 2 lpolévkové lžíce moučkového cukru.
Droždí zamícháme s moukou, přidáme cukr a sůl, vléváme olej rozdělaný v mléce, pomalu mícháme a přidáváme vodu. Vznikne těsto, které řádně na vále 10 minut zpracujememe. Těsto se rozdělí na 8 kousků, rozválí na placku velikosti talíře, dále rozdělí na 4 části a každá část se potře mlékem. Díly se rolují od širokého okraje k úzkému.
Pečeme asi 20 minut.