LEČO, LETNÍ KLASIKA TROCHU JINAK PODLE PANA STUPKY
Další letní recept pana Stupky, tentokrát tradiční lečo, nebo české ratatouile
Připravte si stejné množství paprik, rajčat a cukety a o trochu méně cibule. Na jednu porci 100 + 100 + 100 zeleniny a 50g cibule, dále 50g drcených rajčat či protlaku, 3 lžíce (40ml) oleje a 2 vejce popřípadě řapíkatý celer, bylinky a natě podle možností.
Na pánvi nejprve osmahněte v rozpáleném oleji cibuli, poté přidejte papriky, po chvíli pak cuketu a pokrájený řapík celeru. Vše pečte svižně a krátce. Teprve potom přidejte rajčatový protlak či pasírovaná rajčata, byliny a sůl. Když se vše zadusí pusťte do směsi vejce a pak jen velmi zvolna asi 6 nebo 7 minut nechte dopékat pod poklicí.
Při podávání zdobte sekanou natí a přivoňte čerstvě pomletým pepřem.