SKOŘICE - POMOCNÍK NEJEN V KUCHYNI, ALE I V MEDICÍNĚ
Skořici máme spojenou především s cukrovím, svařeným vínem či štrůdlem pro její typické aroma. Známe skořici mletou, ale i jako tvrdou dutou trubičku.
Ale řada z nás možná neví, odkud vlastně toto koření pochází a jaké má pro nás další pozitivní účinky.
Skořice je vlastně kůra z tropického stromu skořicovníku cejlonského. Skořicovník roste především v tropických oblastech jako je Brazílie, Jamajka, Čína, Austrálie nebo Seychellské ostrovy.
Skořice je ale zároveň i jednou z nejstarších léčivých bylin na světě. Znali ji už staří Egypťaně či Řekové. Jedním z významných zdravotních účinků skořice je její pozitivní vliv na hladinu cukru v krvi. Skořice totiž pomůže zvýšit citlivost buněk k inzulínu. Inzulín pak lépe pracuje a upravuje nám hladinu cukru a tuků v krvi bez nežádoucích výkyvů a zároveň snižuje nebezpečný cholesterol…..tělo lépe využívá potravu a lépe ji spaluje.
Proto je skořice vhodná jak pro ty, kteří trpí nadváhou, zvýšenou hladinou cholesterolu či zvýšeným krevním tlakem, což jsou tak zvané rizikové faktory ohrožující naše zdraví, tak i pro diabetiky. Právě diabetes II. typu vzniká jako důsledek nezdravého životního stylu – obezity a nedostatku pohybu.
Protože skořice běžně nezkonzumujeme tak velké množství, jak bychom pro své zdraví potřebovali (zhruba miska skořice denně), je velmi vhodné ji užívat ve formě extraktu v doplňcích stravy. Pro vyšší účinek může být navíc kombinována s dalšími látkami pro snížení hladiny cukru v krvi jako například s kyselinou alfa-lipoovou a chromem.
Tuto účinnou kombinaci obsahuje doplněk stravy Dialevel, který patří k nejprodávanějším přípravkům napomáhajícím zachování zdravé hladiny cukru v krvi. Je vhodný jak pro osoby ohrožené diabetem díky nezdravému životnímu stylu a nadváze, tak i jako doplněk léčby pro pacienty s cukrovkou.