Masové kuličky s bylinkovou omáčkou a nakládaným citronem
Dalším kuchařským receptem z květnové soutěže Receptáře prima nápadů "Vaříme s kořením", je popis paní Marty Jankovičové z Brna na přípravu Masových kuliček s bylinkovou omáčkou a nakládaným citronem.
Ingredience na kuličky :
500 g mletého masa ( půl na půl vepřové a hovězí ), 4 krajíce toastového chleba bez kůrky, 1 vejce, 1 menší cibule najemno, půl lžičky mletého římského kmínu, 2 lžíce nasekané petrželky, půl lžičky mleté papriky, půl lžičky mletého pepře.
Ingredience na bylinkovou omáčku s nakládaným citronem :
1 cibule najemno, půl lžičky mleté papriky, půl lžičky mleté kurkumy, půl lžičky mletého římského kmínu, čtvrt lžičky kajenského pepře, 2 lžíce nasekaného koriandru, 2 lžíce nasekané petrželky, půl nakládaného citronu ( nebo šťáva z jednoho citronu ), půl lžičky hladké mouky.
Postup přípravy :
Všechny ingredience na masové kuličky smícháme a zpracujeme v kompaktní hmotu. Z ní vytvarujeme ručně kuličky. Měly by být co nejmenší, ideálně 2 cm v průměru, lehce je orestujeme. Na pánvi na olivovém oleji orestujeme cibuli, přidáme papriku, kajenský pepř, kurkumu a římský kmín. Zalijeme vodou a přidáme koriandr, petrželku a nakládaný citron, ten nejprve opereme, odstraníme dužinu a nakrájíme najemno. Vše přivedeme k varu. Nakonec přidáme masové kuličky. Necháme vařit asi 20 minut.
Podáváme se špagetami. Pokud použijeme nakládaný citron, není třeba jídlo solit.
QR kód receptu pro Váš chytrý telefon.